Outplacement

Ik ben woedend, mijn baan verdwijnt!

Wie kan mij helpen?

Je huidige functie of baan verdwijnt. Een verandering in de organisatie waar je werkt. Er is geen andere plek meer voor je in de organisatie. Ontslag met een outplacementtraject. Schrik, woede en pijn over de afwijzing die je ervaart. “Waarom ik? Wat heb ik fout gedaan?” Je bent radeloos, en van tijd tot tijd voel je, je waardeloos. Je probeert naar de toekomst te kijken, maar dat lukt nog niet. Je stelt jezelf vragen: Hoe verder? Waar moet ik heen? Hoe ga ik dat doen. Wie kan mij helpen? PlusX begeleidt jou om je verhaal te vertellen. De expert ben je zelf. Ontdek je kracht.

Wat gaan we doen?

Een ontslag is een ingrijpende gebeurtenis in je leven, weg zekerheid. Allereerst vertel je jouw verhaal, wat doet het ontslag met jou? Hoe ga je met het verlies om? Daarvoor is in het traject de nodige tijd ingeruimd. Na de verwerking is er alle ruimte om toekomstgericht te werken. Jouw talenten, ervaringen en wensen worden grondig geanalyseerd en er wordt gekeken vanuit welke waarden en normen je een nieuwe baan gaat zoeken. Daarbij bouw je een passend persoonlijk profiel op dat je vol overtuiging uitdraagt bij jouw sollicitaties.  Er is ook ruimte om je onbewuste valkuilen in kaart te brengen, en daar een juist antwoord op te geven. Je leert ook optimaal te netwerken, en hoe je daarbij te presenteren. Elke sollicitatie wordt specifiek voorbereid en geëvalueerd tot je een passende baan hebt gevonden.

Kortom: Het begeleiden van het verwerken van het verlies van je baan. Het (her) ontdekken van je kwaliteiten, passie en wensen. Een duidelijke profilering van wie jij bent. En dit op goede en overtuigende manier presenteren aan je nieuwe werkgever. Je kracht (her)ontdekken.

Effect

  • Via een aantal gesprekken en werksessies jouw “pijn” achterhalen.
  • Wie ben jij en wat doet het ontslag met jou?
  • Een grondige analyse van jouw kwaliteiten, talenten, wensen en belemmerende overtuigingen.
  • De opbouw van een nieuw persoonlijk profiel, om de arbeidsmarkt te betreden. Daarbij leer je de nieuwste technieken om je te profielen en te presenteren om sollicitaties vol vertrouwen in te gaan.

Informatie

De aanpak en de vorm van begeleiding bij een outplacementtraject is afhankelijk van de situatie. De vraagstukken kunnen heel verschillend zijn. Na een uitgebreid intakegesprek wordt een voorstel voor een passend plan van aanpak gemaakt. Onze toegewijde en ervaren begeleiders vanuit verschillende achtergronden en branches nodigen je graag uit voor een oriënterend gesprek.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Neem dan gerust contact op of lees meer over mij

contactover mij