Talentontwikkeling

Talent van vandaag en morgen

Hoe implementeert u talentontwikkeling?

Het aantrekken en behouden van talentvolle professionals is van groot belang om uw organisatie te laten groeien en concurrentie voor te blijven. Zeker in branches waar talent schaars is, zoals de ICT-dienstverlening en de media (productie). Talentontwikkeling is noodzakelijk om het beste in uw (toekomstige) professionals naar boven te halen. Ieder mens is uniek en beschikt over bijzondere talenten. Bij talentontwikkeling is het, het doel om voor ieder individu het talent aan te boren. Met andere woorden, focussen op waar iemand goed in is. Dat is maatwerk. Een voorwaarde voor het juist inzetten van talentontwikkeling, is dat het volledige systeem moet zijn ingepast in de HR-cyclus. De kapstok voor communicatie met de professionals. Hoe implementeert u Talentontwikkeling binnen uw organisatie? PlusX adviseert en begeleidt.

Aanpak

Talentontwikkeling helpt uw organisatie onderscheidend te zijn ten opzichte van uw concurrenten en verhoogt het rendement. Uw organisatie heeft er baat bij als de aanwezige talenten zo optimaal mogelijk worden ingezet. Wanneer talenten worden herkend en erkend door uw organisatie, kunnen de professionals worden ingezet op dat waar ze goed in zijn. Het benutten van de talenten zal dus leiden tot een verhoogde kwaliteit en productiviteit. Door de professionals te “boeien en binden” zal de indicator verloop sterk verminderen.  Een plan van aanpak voor implementatie van Talent Ontwikkeling bestaat uit de volgende fasen:

  1. Het vaststellen van de kaders voor Talent Ontwikkeling aan de hand van de visie, missie, waarden en verantwoordelijkheden.
  2. Het vaststellen van de doelstellingen voor Talent Ontwikkeling.
  3. Het koppelen en checken van de doelstellingen voor Talent Ontwikkeling aan de organisatie competenties.
  4. Vaststellen van de verschillende doelgroepen.
  5. Talent Ontwikkeling koppelen aan bestaande gesprekscyclus HR.
  6. Tooling voor Talent Ontwikkeling bepalen.
  7. Workshops en trainingen voor de vastgestelde groepen.
  8. Uitrol
  9. Het opzetten van rapportages om de resultaten te meten.

Resultaat

De invoering van Talent Ontwikkeling levert gemotiveerde professionals die met passie werken voor uw organisatie. Door de professionals te boeien en te binden neemt het verloop binnen uw organisatie af. Daarnaast ondersteunt het hebben van Talent Ontwikkeling bij het werven van de juiste professionals. Uit eindelijk verhoogt dit de performance indicatoren kwaliteit en productiviteit.

Informatie

Het opzetten en implementeren van Talent Ontwikkeling is maatwerk. Elke organisatie kent haar specifieke vraagstukken, uitdagingen en wensen. In een oriënterend gesprek bespreken wij graag de mogelijkheden voor proof of concept. Bel of email voor een afspraak.

Ben je benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem dan gerust contact op of lees meer over mij

contactover mij